My Followers...=)

Thursday, December 22, 2011

Tengok Running Man Ep 72 & Ep 73

7

Cuti-cuti tengok Running Man..
ahah..
ada suda running man episod 72 & 73..
Hong Kong Special..
Guest : Yong hwa & Min Jung..


Beraninya Yong Hwa tarik tag Joong Kok..
Best dan agak kelucuan melihat telatah mereka semua dalam variety show ni..
hehehe..

Salah satu lokasinya ialah sebuah mall (lupa suda namanya)
Memang ramai peminat mereka menunggu di sana..
Terkejut juga..Kalau tidak percaya, tengoklah gambar di bawah..








Ramai pula peminat mereka di Hong Kong..



Dan tak lupa ada Jackie Chan dalam Running Man..
Ok..itu saja..


Tuesday, December 20, 2011

Cuti-cuti

Assalamualaikum...
Hi semua...

Rutin harian time cuti di rumah...
hmmmmmm....
macam biasa..

apapun, aku suka duduk di rumah time cuti daripada keluar jalan-jalan..
entahlah..
kadang-kadang ja ada mood mau keluar..
tapi tak salah kan duduk di rumah..=)
emmmm...
tengok tv..
menghadap laptop..
makan..
minum..
gaduh dengan adik..hahaha...
last2 duduk sambil perhatikan dua ekor hamster yang comel... 


(hamster di atas serupa dengan hamster kepunyaan adikku)
Enjoy your holiday, kawan-kawan..



Friday, December 16, 2011

Lesen Memandu

Assalamualaikum..
Selamat pagi semua..
jarang betul dapat blogging ni..
huhuhu..
ok, jum mulakan cerita..


Pada 7 Disember 2011, saya menjalani ujian JPJ..
Jam 7.15 pagi aku bertolak dari Cyber City ke ADC..
(sebenarnya tertunda hari lain - baca post lama kalo mau tahu)
bila dah sampai sana, terus pergi berdaftar di pejabat JPJ n ambil nombor giliran..
ok, aku bernombor 29..
agak neves ya di situ..
dup dap dup dap...
memang ramai yang datang ambil ujian JPJ..
tidak kira umur la..
 Ok, first sekali ujian naik bukit - lulus..
kemudian parking belok - lulus..
tiga penjuru - lulus..
Lepas tu tunggu utk ujian laluan..
Terus abg JPJ cakap pergi laluan B..
hohoho..
laluan yang banyak bukit..cabaran la ni..
Dalam perjalanan tu, ada la sebuah lori di depan kereta aku yang kena uji ni..
memang agak slow..time mau naik bukit, lori ni punya la slow..aku panik suda..
tup tap..termati enjin time naik bukit..handbrake terus..
Dalam hati cakap "ok nadzirah, relax ko..aplikasikan ujian naik bukit tu"..
nasib dapat naik..
Last2 cukup2 makan ujian laluan tu..
Syukur Alhamdulilah..
Lulus juga semuanya..
Yeppi...
ni cerita lama yang mahu dikongsi bersama..
terima kasih kerana membaca..
sekarang ni, ada suda lesen memandu..hehe.. 
Hati-hati ketika memandu...
(diingatkan selalu dalam hati)

Monday, November 21, 2011

Ujian JPJ

Salam semua...
esok ialah hari yang ditunggu-tunggu...
Ujian JPJ..
Menjalani ujian JPJ bersama
SITI NORFADTHIA ADILA JUMAAT
JENIFER RABINUS

mau sangat dapat lesen..
dapat juga jalan-jalan..
hehe..
 ni la lesen P..



Pelbagai perasaan bercampur...excited ada, neves pun ada..
hahaha..
kawan2 doakan saya lulus ya..
ALL DA BEST FOR US..



TO BE CONTINUE~


Saturday, November 19, 2011

Running Man

Salam..hi semua..lama suda x update blog..sibuk memanjang dengan kuliah la, assignment la, exam la..
Dan cuti suda pun bermula..
yeaaaahhhh..
xsabar mau balik kampung..time bosan2 ni, asyik tengok RUNNING MAN ja..
best betul show ni..^^


JAE SUK..
SUK JIN..
JONG KOOK..
JI HYO..
KANG GARY..
HAHA..
GWANG SOO..

I love RUNNING MAN..
yeppiiii..
Variety show yang paling lucu saya pernah tengok..
kelakar sampai ketawa terbahak2..
salah satu melepaskan stress juga..
hehehehe...
ternanti episod baru yang akan datang..
LOVE U, SONG JOONG KI




Keep Running.. 
huhu..
wanna see Song Jong Ki in Running Man..
miss him so much..



Saturday, May 21, 2011

For You, Tiya..





Pada 20 mei 2011
(kira-kira jam 8.00 pagi)
Tiya ajar saya main gitar..
(penuh dengan bimbingan beliau)
wowowowo....
3 lagu untuk 1 hari..
kenangan bersamamu..

NorFadthia AdieLa
(gambar ni curi di fb)

L.O.V.E  Y.O.U
F.R.E.N




Friday, May 20, 2011

25 Jenis Perempuan Yang Lelaki Nyampah!

JUST TO SHARE~

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah ***** kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan? 

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Pakai mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak ****..lengan himpit **** bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot..




thats all..

Wednesday, May 18, 2011

Angry Bird..


Angry Bird (Game Lepas Tension)





Permainan ini mengisahkan tentang sekumpulan burung (jangan fkir yg bukan2) menyerang babi-babi (lebih sopan dikenali sebagai khinzir2 hijau)..ahahaha...sound game ini mantap n cumil2 belaka..I LIKE..

RED BIRD


BLUE BIRD


YELLOW BIRD


GREEN BIRD


BLACK BIRD

SEBAGAI TAMBAHAN SAJA

Thursday, May 5, 2011

Secret Garden


Drama ini mengisahkan tentang seorang lelaki, Kim Joo Won (Hyun Bin), seorang CEO yang sombong dan ego yang mempertahankan citra kesempurnaannya, dan Gil Ra Im (Ha Ji Won), seorang stuntwoman yang miskin dan rendah hati dengan kecantikan dan merupakan peminat kepada pelakon top yang terkenal. Mereka kebetulan terserempak dan  Joo Won menyangka Ra Im merupakan pelakon Park Chae Rin. Setelah itu, perhubungan mereka  menandakan hubungan awal dan membangkitkan pertengkaran yang agak tegang, di mana Joo Won cuba untuk menyembunyikan daya tarikan tumbuh Ra Im dengan mengelirukan dan mengganggu dia. Selepas itu, timbul kejadian aneh antara mereka berdua. Apakah kejadian tersebut? kita saksikan drama ini...hehe..

Thursday, March 17, 2011

School Holidays & PBS


Dimulakan dengan bismillah..
Assalamualaikum..
Hi...
huhu..dah lama xblogging ne,,
apa kabar semua?
sihat?
hehe..
bila duduk-duduk menghadap laptop
(sambil membuat assignment)
teringat pula nak blogging jap..
this week, school holiday..
walaupun cuti, kena buat assignment juga..
(p/s: to my classmate, jangan lupa buat kkp ek)


lepas cuti satu minggu ne,
PBS
(Pengalaman Berasaskan Sekolah) 
untuk PISMP SEM 1,
ready to go to school..
hehehe..

TO BE CONTINUE~

Wednesday, February 9, 2011

Mini Marathon~


dimulakan dengan bismillah

ASSALAMUALAIKUM..

Hari Sabtu ne ada mini marathon..
d IPG Kampus Kent...
buat kali pertama saya marathon d IP
sebab tahun lepas xikut marathon..
huhu..
SEBAB KENAPA?
sebabnya ialah
last year saya jadi linejudge badminton di likas..
thats all..
SAYONARA..
SEMANGAT KESUKANAN BERMULA D SINI..
hehe..
Maju Sukan untuk Negara..
YEAH..!!!



TO BE CONTINUE~


Saturday, February 5, 2011

Cuti nak abis~


dimulakan dengan bismillah..

Assalamualaikum...

Huhu..
Cuti nak abis dah..
Besok hari Ahad, kena balik hostel TAPI sempat lagi pergi shopping jap di KK..
hehe..
Hari Isnin start kuliah sudah..
I MISS HIM A LOT..
x lupa juga kepada
kawan-kawan d sana, I MISS YOU..

P/s:  Pesanan kepada diri sndiri  (jum packing..hehe..)


CINTA???


Cinta tidak dapat dicari SITU SANA SINI...
Cinta juga membawa kita ke DESTINASI CINTA..
seseorang itu CUBA UNTUK MENGERTI bahawa HIDUP INI PENUH BICARA dan BILA HARUS MEMILIH........
PASTIKAN itu yang terbaik..
ketika itu juga HATI BERBISIK yang RUPANYA KITA SERUPA dan terungkaplah semuanya TANPA DENDAM DI HATI........


(tajuk lagu Siti Nurhaliza)

Our Friendship~


Sahabat ialah CINTA YANG SEMPURNA dalam hidup kita...
TANPA sahabat kita pasti rasa kesunyian tapi KASIH SAYANG yang kita curahkan tidak cukup untuk
membuktikan betapa pentingnya sahabat buat kita....
Tapi kita juga TAK BISA MEMILIH sahabat yang akan menghancurkan hidup kita.....

(Tajuk lagu six sense)


Friends Myspace Comments

Friday, February 4, 2011

My Book Collection~


dimulakan dengan bismillah...

ASSALAMUALAIKUM..
HI..!! ^^

Paling suka baca komik cinta2 dan majalah tentang k-pop..
Lama dah minat baca buku2 macam ne..
So sekarang ni sudah kumpul BANYAK-BANYAK..
hahaha...
malas mau cakap banyak..nah!ni gambarnya..

INI KOLEKSI KOMIK & MAJALAH KPOP..






~THE END~